dijous, 30 de gener del 2014

Una visió cristiana sobre l'economia / 1

En el curset de formació del passat dia 18 de gener, Mn. Joan Costa ens va deixar moltes reflexions interessants. Hem pensat de deixar-ne algunes en aquest blog, en forma de petites píndoles. No pretenem oferir tot el contingut del curset, perquè no en vam prendre uns apunts exhaustius. Només algunes pinzellades que ens poden ajudar a recordar el que s'hi va dir. Tampoc no seran cites literals, és clar.

(Per cert, si algun dels assistents al curset va prendre nota d'alguna frase o cita que li va paréixer interessant, motivadora o impactant, pot enviar-ho al correu de l'Acció Catòlica i ho publicarem ací).

Ací va la primera:

La finalitat de l'economia sembla ser purament econòmica, una finalitat en ella mateixa. Per al Magisteri de l'Església, en canvi, l'economia no és un fi en ell mateix, sinó que el seu objectiu és el bé de les persones. Per tant, l'ètica ha de guiar l'activitat econòmica.

La causa de la crisi, segons Benet XVI (Caritas in Veritate) és la manca d'una lògica humana i amorosa en l'economia: manca del do, de la gratuïtat i de la comunió. Tindrem crisi mentre no hi haja amor i fraternitat en l'economia.

1 comentari: